Middags tips: Kalkon med potatismos






Recept kalkon:
Hel kalkon
Köttfärs
Charlotten lök
Brödskorpor
Smör
Timjan
Grillkrydda
Vitlök
Tranbär ( kan köpas på systrana gren)
Salt
Svart och vit peppar
( du kan ta de kryddor du tycker om)

Gör så här:
Stek köttfärsen och charlottenlöken tillsammans,blanda det med brödskorporna, tranbären och de olika kryddorna. Stoppa sen upp stuffingen i kalkonen. Ta några vitlöksklyftor och stoppa in i stuffingen.
Smält smör, blanda ner de olika kryddorna och pensla på kalkonens bröst.
Knyt ihop kalkonens ben. Och sen in i ugnen 2 kg ca 1,5-2 timmar.

Recept potatismos:
Potatis
Grädde
Smör
Mjölk
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Koka potatisen, häll av vattnet när potatisen är färdig. Mosa potatisen och blanda sen i mjölken och resten av ingredienser och rör sedan om tills du får den konsistens ni behagar.

Recept brunsås:
Mjöl
Smör
Mjölk
Matlagnings grädde
Soja
Kyckling boljong
Salt
Vitpeppar
Lingonsylt
( använd även lite av spaden från kalkonen)

Gör så här:
Smält smör i en kastrull, blanda ner mjöl tills smöret klumpar, häll ner lite mjölk, vispa samtidigt som du värmer upp såsen och häll på mer mjölk efter hand. Lägg sedan ner resten av ingredienserna och balnda till konsistensen blir som ni behagar.

Sallad: 
Tomat
Sallad
Fetaost
Gurka
Majs
Olivolja
Champange balsam vinäger

Kommentarer
Postat av: Anna

Det ser komplicerat ut, men tro mig det är lätt och det är riktigt gott! Näst inpå himelskt!!

2010-02-04 @ 23:52:43
URL: http://malmomat.blogg.se/
Postat av: Anonym

Thanks giving style :)

2010-02-05 @ 00:09:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0