Efterrätt tips!

En snabb och enkel efterrätt som är super god.

Inköpslista:
3 msk Ben & Jerrys cookie dough
3 msk Ben & Jerrys brownies

Till fruktsalladen:
Annanas
Granatäpple
Päron
Mango
Äpple
Kiwi
Banan
Vindruvor
Nätmelon
2 msk strösocker

Gör såhär:
Skär frukterna i bitar, strö över sockret och låt stå i kyl i ca 30 min.
Serveras med glassen.



Resturang tips: Gozzip

Gozzip är en resturang som ligger på Lillatorg i Malmö. Resturangen har uteservering och värmelampor + filtar. Miljön får en 4/5, super mysig resturang men kunde varit lite mer utrymme mellan borden, det var ganska trångt att komma ut. Mycket trevlig personal 4/5 ( det enda som inte var så bra var att maten kom ganska lång tid efter vi hade besällt), och maten underbar! Vi var här en Lördag i förra månaden och åt. Anna valde Pasta med kyckling, brocoli & Gorgonzolasås från Lördagens Lunch. (Se ovan). Pastan kostade 89:- och Anna drack ramlösa som kostar ca 20:-.  Louise valde en hemlagad hamburgare på kalvfärs, serverades med ost, lök och husets dressing samt klyftpotatis och bearnaisedippa. Dryck: päroncider ca 50:-. Båda var väldigt nöjda med sin mat. Pasta 5/5 och hamburgaren 4/5. För mer information om Gozzip, besök www.gozzipmalmo.se.














Middags tips: Kalkon med potatismos






Recept kalkon:
Hel kalkon
Köttfärs
Charlotten lök
Brödskorpor
Smör
Timjan
Grillkrydda
Vitlök
Tranbär ( kan köpas på systrana gren)
Salt
Svart och vit peppar
( du kan ta de kryddor du tycker om)

Gör så här:
Stek köttfärsen och charlottenlöken tillsammans,blanda det med brödskorporna, tranbären och de olika kryddorna. Stoppa sen upp stuffingen i kalkonen. Ta några vitlöksklyftor och stoppa in i stuffingen.
Smält smör, blanda ner de olika kryddorna och pensla på kalkonens bröst.
Knyt ihop kalkonens ben. Och sen in i ugnen 2 kg ca 1,5-2 timmar.

Recept potatismos:
Potatis
Grädde
Smör
Mjölk
Salt
Vitpeppar

Gör så här:
Koka potatisen, häll av vattnet när potatisen är färdig. Mosa potatisen och blanda sen i mjölken och resten av ingredienser och rör sedan om tills du får den konsistens ni behagar.

Recept brunsås:
Mjöl
Smör
Mjölk
Matlagnings grädde
Soja
Kyckling boljong
Salt
Vitpeppar
Lingonsylt
( använd även lite av spaden från kalkonen)

Gör så här:
Smält smör i en kastrull, blanda ner mjöl tills smöret klumpar, häll ner lite mjölk, vispa samtidigt som du värmer upp såsen och häll på mer mjölk efter hand. Lägg sedan ner resten av ingredienserna och balnda till konsistensen blir som ni behagar.

Sallad: 
Tomat
Sallad
Fetaost
Gurka
Majs
Olivolja
Champange balsam vinäger

Kalkon Thanks giving


Ryggbiff med Hasselbackspotatis

Middagstips: Ryggbiff med Hasselbackspotatis

Inköpslista:
Ryggbiff
Potatis
Sparris
Baguette med vitlökssmör
Vitlökar i olja
Bearnaisesås
Gräddfil, gurka, vitlök, salt, peppar till Tsatsiki

Till salladen:
Gurka
Tomat
Röd och gul paprika
Avocado
Rödlök
Sallad
+Fetaost att smula över














RSS 2.0