Historisk mat, Strindbergs kokboken



Historia:
Biffen intruducerades på Operakällaren 1961 och innan dess hittades den i Frankfurt. Rätten hette Ländeschnitte nach Strindbergart. Och nu har även jag lagat den.

Du behöver:
Entrecote
Potatis
Sallad
Körsbärs tomater
Kapris
Fransk senap av dijontyp
Rödlök
Salt och Peppar

Gör så här:
Skala och skiva potatisen i klyftor. lägg dem på en plåt och tillsätt några klickar smör på potatisen låt vara i ugnen ca 30 minuter.

Fin hacka rödlöken.
Lägg upp biffarna på en tallrik, bre på senapen och lägg på löken. Stek biffarna ca 2-3 minuter på varje sida.

Skär salladen och skölj tomaterna, ha en vitlöksdressing med lite senap till(  vitlök, turkis yougurt, cream freash, salt och en tsk senap)
Lägg kaprisen i en skål brevid, det är tillbehör.

Färdigt att servera, smaklig måltid !

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0