Historisk mat, Strindbergs kokboken

Historia:
Biffen intruducerades på Operakällaren 1961 och innan dess hittades den i Frankfurt. Rätten hette Ländeschnitte nach Strindbergart. Och nu har även jag lagat den.
Du behöver:
Entrecote
Potatis
Sallad
Körsbärs tomater
Kapris
Fransk senap av dijontyp
Rödlök
Salt och Peppar
Gör så här:
Skala och skiva potatisen i klyftor. lägg dem på en plåt och tillsätt några klickar smör på potatisen låt vara i ugnen ca 30 minuter.
Fin hacka rödlöken.
Lägg upp biffarna på en tallrik, bre på senapen och lägg på löken. Stek biffarna ca 2-3 minuter på varje sida.
Skär salladen och skölj tomaterna, ha en vitlöksdressing med lite senap till( vitlök, turkis yougurt, cream freash, salt och en tsk senap)
Lägg kaprisen i en skål brevid, det är tillbehör.
Färdigt att servera, smaklig måltid !
Kommentarer
Trackback